Min bakgrund & utbildning

Mitzy badar

Det började 1993 då vi skaffade vår första hund, det blev en Tollare (Nova Scotia Duck Tolling Retriever), vi hade funderat på oloka raser, Golden, Setter, Labrador, Flat och vissa Spanielraser.
Vi tyckte att golden var för stor och verkade inte vara så aktiv, labben verkade ju trevlig, min kompis hade en underbar hanhund, jag älskade denna hund, kanske vi skulle skaffa oss en Flat eller Setter, men dom verkade ju å andra sidan väldigt aktiva !!!!
Vad skulle passa oss, frissan hade en Tollare på sin salong, han hette Kenzo, vi besutade att kolla runt hos olika uppfödare, vi blev lite konfunderade när vi pratade med dom, de sa att Tollarna var otroligt krävande vad det gällde uppfostran och aktiviteter och sedan var det ju en JAKTHUND fick vi väldigt klart för oss.

Jaha sa vi, men vi ville absolut träffa en uppfödare som bodde på Torö och var positiv att träffa oss, och verkade jättetrevlig, men sa att "det är inte säkert att jag vill sälja till Er, det beror på", jag tyckte det verkade lite oförskämt att säga så, vad var det för fel på oss ???
För att göra en lång historia kort så köpte vi vår "Kenzo" 1993. (Vi har fortfarande kontakt med uppfödaren vi är bästa vänner).
Vi gjorde allt fel, nästan, har jag förstått nu med facit i hand.
Vi älskade Kenzo och ville göra allt rätt, tog långa promenader när han var valp, när vi kom hem efter dessa promenader så var han inte trött utan for omkring på tomten och ville leka. Klart att han fick det, vi körde lite sök som vi lärt oss att hundar uppskattade.
Han blev fortfarande inte trött !!!!! vad skall vi göra nu då ??
Han var bra på att smita genom staket och grindar, blev skotträdd då han var ca 5-6 mån. vad det innebar går inte att föreställa sig om man inte varit med om det, (detta kommer jag att ta upp i ett annat kapitel).
Vi besökte de flesta Tollarträffar i närheten och lärde oss hur vi skulle träna Tollare och det var jättebra att få prata med hundägare som hade erfarenheter av rasen.

Jag och en kompis startade en hundklubb i Upplands Väsby 2001, TOLLARSTUGANS HUNDKLUBB, vi var intresserade av att lära oss mer om hundar, i samband med klubbens bildande så fick vi förfrågan om olika kurser och startade med det eftersom  min kompis hade haft kurser på Brukshundskursens ungdom.
Jag som var aktiv i Svenska Tollarklubben (NSDTR-klubben) som bl.a Valpförmedlare och ansvarig för de hundar som ägarna ville omplacera blev mer och mer intresserad av att på ett proffsigt sätt kunna hjälpa folk som hade problem med sina hundar.

2001: Utbildade mig på Hundens Hus (kursledare Carina Persson) först som Instruktör och sedan som Problemhundskonsult.
Efter det så har jag praktiskt arbetat med olika hundkurser såsom:
- valpkurs
- vardagslydnadskurs
- kantarellsökkurs
- aktivitetskurs för hundar i alla åldrar
- "möta annan hund"
- koppelträning/inte dra i kopplet
- apportering för retriever
- jaktlydnad för retriever

Utöver kurserna så har jag haft viltspårträning

Välkommen till vår webbsida

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.01 | 17:33

Hej Stephan jag har lite bilder, kontakta mig per mail monicakinge@gmail.com
Monica Kinge

...
30.08 | 17:04

Hej. Min far Stig Sahl gick bort den 18 augusti. Hittade ett par bilder från cmc tiden. Har du flera bilder från den tiden? Vi håller på att göra ett bildspel.

...
21.11 | 22:37
Släktstamträd har mottagit 7
24.07 | 02:17
Fee & Malcolm har mottagit 1
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS