In memorandum
Denna bilden togs på Mitzy 2008-05-20 hon hade redan då, i maj 2007 fått diagnosen "höga levervärden".
Älskade Mitzy

Vi övertog Mitzy helt för drygt 2 år sedan, då fanns det två andra Tollare i familjen, Kenzo då 11 år och Gucci 1 år, nu finns bara Gucci kvar.
Mitzy har alltid varit "duktig flicka", bäst i klassen, när hon kom till oss så blev det väl lite si och så med det, jag tränade inte Lydnad, eftersom jag inte kunde .. Men Mitzy kunde, det hade hennes tidigare ägare tränat (LP1)
Vi jobbade en hel del med Apportering med Dummies det gillade Mitzy, men när vi försökte med fåglar så rynkade hon på sin fräkniga näsa (dom kan du ta själv Matte nu när jag har visat var dom ligger)
När Mitzy var drygt 7 år så gick hon gå sitt första viltspårprov, Anl-klass, hon hade aldrig tränats innan, det blev "ett spår över" när Gucci gick, så varför inte försöka.
Omdöme: Godkänt, Spårar säkert, end. några småproblem hon löser dem bra. Ngt högt tempo.
Vilken duktig tjej tycker Matte.
Hon var listig och smart, lite lik sin morbror Kenzo.





Mitzys sista dag 2009-01-12

Sista kortet på Mitzy, hon var "pigg och glad" när vi var ute på promenad 
viftade på svansen, men hon var väl lite dämpad.
Jag känner att jag måste få skriva av mej lite om henne.
Men nu är hon i hundhimlen och kommer att träffa hennes tidigare sambo Linus samt vår Kenzo som hon också var sambo med.
Lite om hennes sjukdomsbakgrund:
2007-05-10: Symtom på polydipsi, började med l/d-foder
2007-05-24: Onormala blodlevervärden.
Ultraljud och nya blodprover
ALP-Profil 13,2 ref.värde <5
ALAT-Profil 1,9 ref.värde < 1,2
Gallsyror Profil: 12  ref.värde <10
2007-09-04: Onormala blodlevervärden
ALP-Profil 16,0 ref.värde <5
ALAT-Profil 2,7 ref.värde < 1,2
Gallsyror Profil: 60  ref.värde <10
Hon haltar på hö. bak, hon får NONI Juice och blir bättre, sedan utan symtom.
2008-02-22: Symtom på sjukdom u fastställd orsak, urinblåsa/ur
ALP-Profil 32,2 ref.värde <5
ALAT-Profil 21,5 ref.värde < 1,2
Gallsyror Profil: 40  ref.värde <10
2008-03-12: Leverförstoring/hepatomegali
Äter inte l/d längre. Ingen polydipsi nu.
Ultraljud, vet. rekommenderar leverbiopsi för att få slutlig diagnos, vi vill inte utsätta Mitzy för det, ganska stort ingrepp eftersom dom måste öppna buken.
Aug-08: Gallsyreprofil 94,8, enl. Veterinärena så klarar hon sej inte så länge till, hennes dagar är räknade. "Egentligen så vore hon död" hundar skall inte klara så höga värden.
Jag har en teori att hon har klarat detta på grund av att hon fått närings-
tillskottet NONI.
Hon höll sej frisk nästan 6 månader efter den sista domen.
Hon har hela tiden varit pigg och busig, precis som vanligt, spårat och apporterat med glädje och iver.


 











Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.01 | 17:33

Hej Stephan jag har lite bilder, kontakta mig per mail monicakinge@gmail.com
Monica Kinge

...
30.08 | 17:04

Hej. Min far Stig Sahl gick bort den 18 augusti. Hittade ett par bilder från cmc tiden. Har du flera bilder från den tiden? Vi håller på att göra ett bildspel.

...
21.11 | 22:37
Släktstamträd har mottagit 7
24.07 | 02:17
Fee & Malcolm har mottagit 1
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS